پارتیشن چیست ؟
پارتیشن یعنی جداسازی و قسمت بندی. با توجه به جنس و متریال پارتیشن، انواع مختلفی دارد که پارتیشن شیشه ای یکی از آنها است. با کمک پارتیشن فضاهای خیلی بزرگ را میتوان به قسمت های کوچکتر تقسیم کرد. این کار در انواع مکان ها قابل اجرا میباشد. حتی قابلیت جا به جایی هم دارد. در معماری داخل منزل و محیط کار، دارای کاربرد میباشد. برای جداسازی و تقسیم بندی محیط های اداری و تجاری، طراحان داخلی از این وسیله استفاده میکنند.
پارتیشن شیشه ای چیست ؟
برای محیط های کاری بسیار ایده آل است و باعث میشود نور طبیعی در فضا وجود داشته باشد. امروزه پارتیشن های شیشه ای در طرح و رنگ های مختلفی وجود دارند :
1 _ تک جداره و دوجداره : نوع تک جداره آن سبک و نسبت به دوجداره ارزان تر است. نصب و حمل آسانی دارد. در نوع دو جداره یک فضای خالی بین جداره ها وجود دارد که با پرده یا کرکره پر میشود. یک نوع عایق صوتی است و باعث آرامش محیط میشود.
2 _ فریم لس و فریم دار : در نوع فریم لس بدون هیچ فریمی شیشه نصب میشود. در نوع فریم دار با ام دی اف، آلومینیوم یا استیل نصب میشود.
3 _ ثابت و متحرک : اگر مایل باشید فضای مورد نظر دارای دکور ثابت باشد و با گذشت زمان قصد تغییر ندارید میتوانید از پارتیشن ثابت استفاده کنید. اما اگر میخواهید فضا را کوچک تر یا بزرگتر کنید نوع متحرک آن گزینه مناسبی است.
مزایای پارتیشن:
ü پارتیشن شیشه ای نسبت به مصالح ساختمانی سنتی به صرفه تر است.
ü با توجه به سلیقه افراد فضا را میتوان بزرگتر یا کوچکتر کرده و دیوارها را تنظیم کرد.
ü نسبت به دیوارهای سفالی که ثابت هستند پارتیشن های شیشه ای در نوع ثابت و متحرک وجود دارند.
ü نور کافی و طبیعی به فضا میدهد.
ü شفافیت زیادی دارند.
ü با توجه به نوع شیشه ای بودن آنها احساس باز بودن فضا وجود دارد.
با پیشرفت صنعت ساختمان طراحان داخلی درب شیشه ای را جایگزین درب های آهنی و چوبی کردهاند. این درب ها در امکان مختلف کاربرد دارند و دارای ظاهری زیبا همراه با ایمنی بالا هستند. جنس این درب ها از شیشه سیکوریت یا لمینت میباشد.
انواع درب های شیشه ای :
1 _ ریلی : باز و بسته شدن درب شیشه ای اتوماتیک است و بسیار پر کاربرد میباشد. برای مکان های پرتردد مثل : بیمارستان _ بانک و اماکن تجاری مناسب است.
2 _ سکوریت کشویی : این درب ها پر کاربرد و مقرون به صرفه هستند. نوع دستی آن با دست باز و بسته میشود و درب روی ریل حرکت میکند.
3 _ لولایی : در جاهایی که نمیتوان از درب کشویی استفاده کرد نوع لولایی به کار میرود. اگر آنها را به موتور، چشمی و اپراتور مجهز کرد به درب شیشه ای لولایی اتوماتیک تبدیل میشوند.
درب اتوماتیک _ سکوریت لولایی _ سکوریت اتوماتیک _ سکوریت ثابت _ از دیگر انواع درب های شیشه ای هستند.